Ideeën & inspiratie

Maak je eigen planttonic - 2 suggesties

Maak je eigen planttonic - 2 suggestiesWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Planttonics zijn meestal erg duur. Meestal brengen ze niet het gewenste resultaat. Maar waarom zou je het kopen als je het zelf kunt maken?

Soms hebben planten een beetje ondersteuning nodig om te groeien. De meeste van hen gebruiken onmiddellijk planttonics uit de handel. Er zit echter vaak veel chemie in. Maar wie wil dat in hun tuin hebben? En waarom helemaal kopen? Ten slotte kun je ook zelf planttonics maken van verschillende planten. De voorbereiding is vaak eenvoudiger dan verwacht. Bovendien hoef je hier niet veel aandacht aan te besteden.

Bijvoorbeeld Brandnetel en een bouillon gemaakt van paardenstaart. Deze fondsen zijn niet alleen rijk aan mineralen, ze bevorderen ook de groei en verspreiden b.v. Schimmelziekten, spint en bladluizen.

Hoe je brandnetel zelf kunt laten slurry

Als je zelf brandnetelgist wilt maken, heb je alleen een afsluitbare plastic container, water en 30 volwassen, verse brandnetels nodig.

➜ En zo wordt het gedaan:

Giet 1 liter kokend water over de verse brandnetels. Vul vervolgens de plastic container met 4 liter water en voeg het brandnetel-watermengsel toe. Sluit nu de container en plaats deze op een zonnige plaats. Dit versnelt de gisting die na enkele dagen optreedt. Nu hoef je niets anders te doen, zoals het mengsel eenmaal per dag roeren.

Tijdens de gisting vormen zich bellen in de plastic container. Wanneer deze niet meer verschijnen, is het gistingsproces voltooid. Dat zou na ongeveer 3 weken het geval moeten zijn. Laat het mengsel nog een week staan. Je kunt het dan gebruiken om planten, het gazon en de grond te bemesten, of om ongedierte te bestrijden.

Tip:
Als u planten wilt bemesten, is een mengverhouding van 1:20 met water aan te raden. Aan de andere kant, als u het gazon of de grond wilt bemesten, gebruik dan een mengverhouding van 1:50. Om ongedierte te bestrijden, is een verhouding van 1: 1 raadzaam.

Hoe een paardenstaartbouillon te maken

Een bouillon maken duurt niet zo lang als mest maken. Alles wat je nodig hebt is een emmer, een steelpan, 1 kilo verse of 150 gram gedroogde paardenstaart en water.

➜ En zo wordt het gedaan:

Snijd de paardenstaart in kleine stukjes en week deze 24 uur in 10 liter water. Als je minder bouillon nodig hebt, kun je ook 100 gram paardenstaart weken in 1 liter water. Na de 24 uur moet je de bouillon ongeveer 30 minuten op een laag vuur koken. Laat het afkoelen en zeef door een zeef.

Als u de bouillon wilt gebruiken, moet u deze altijd mengen met water in een verhouding van 1: 5. Vervolgens kun je ze in een spuitfles doen en de planten spuiten of de bouillon rechtstreeks in het wortelgebied gieten.

Tip:
Je kunt ook een mest maken van paardenstaart. Het wordt op dezelfde manier geproduceerd als brandnetelslurry. Leer hier hoe je paardenstaart in de tuin kunt kweken.


Video: Plantronics Marque 2 bluetooth headset videoreview en unboxing NLBE (Augustus 2022).