Ideeën & inspiratie

Een houten strandstoel onderhouden - 5 waardevolle tips

Een houten strandstoel onderhouden - 5 waardevolle tipsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een strandstoel is niet alleen iets voor het strand - hij staat ook geweldig in de tuin. Met de juiste zorg zult u er lang plezier van hebben.

Krijg vakantiel flair in de tuin

Ze staan ​​op de Noord- en Oostzee en betoveren ons altijd met hun schilderachtige, gezellige charme. Maar net zoals de bank de afgelopen jaren de tuin is binnengekomen, heeft de strandstoel nu zijn weg gevonden naar de tuin (leestip: strandstoel - 9 tips om te kopen). Strandstoelen stralen tenslotte vakantiegevoel uit en wie wil ze niet de tuin in brengen? Bovendien zijn ze erg leuk en gezellig, zodat de een of de ander hier een paar uur kan blijven hangen.

Om lang van uw houten strandstoel te kunnen genieten, moet u er goed voor zorgen (net als al het andere tuinmeubilair). Alleen zo kunt u de kleine Noordzeehoek lang in uw tuin houden en genieten van de gezelligheid en schoonheid.

Tips voor de verzorging van een houten strandstoel

De materialen van een strandstoel zijn vandaag zo ontworpen dat de strandstoelen allemaal heel gemakkelijk te verzorgen zijn. Maar vooral houten strandstoelen hebben intensievere zorg nodig in vergelijking met andere modellen. Ten slotte, vooral met hout, b.v. krijg snel scheuren door vocht.

➤ Tip 1 - Bescherm de strandstoel tegen het weer:

Het belangrijkste punt bij de zorg voor een houten strandstoel is bescherming tegen het weer. Je zult er alleen lang plezier van hebben als je je strandstoel altijd netjes beschermt tegen regen, sneeuw en andere weersinvloeden. Het wordt daarom aanbevolen om uw strandstoel altijd af te dekken met een beschermhoes wanneer u deze niet gebruikt. Deze zijn meestal waterafstotend en beschermen niet alleen tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden, maar ook tegen vuil.

We kunnen bijvoorbeeld de beschermhoes voor strandstoelen aanbevelen, die u kunt vinden op jago24.de. Het is niet alleen gemakkelijk te bevestigen vanwege de rits, het biedt ook een betere grip dankzij de elastische band aan de onderkant en is ook verkrijgbaar in twee kleuren en maten. De keuzes zijn: 132 x 162 x 92 cm en 162 x 162 x 92 cm (BxHxD).

Belangrijk:

Als uw strandstoel nat is geworden, laat hem dan volledig drogen voordat u hem bedekt met de beschermhoes. Anders kan zich schimmel vormen.

➤ Tip 2 - Houten onderdelen regelmatig impregneren:

Om te voorkomen dat op een bepaald moment heldere plekken op het hout verschijnen als gevolg van intens zonlicht en veranderende weersomstandigheden, moet u het regelmatig coaten met een houtbeschermingsglazuur en het dus impregneren. We kunnen bijvoorbeeld het Xyladecor houtbeschermingsglazuur 2in1 aanbevelen, dat u goedkoop kunt kopen bij amazon.de. Hier is het niet alleen verkrijgbaar in verschillende maten, maar ook in veel verschillende kleuren. Hier zou eigenlijk de juiste kleur moeten zijn voor elke strandstoel.

Met een strandstoel van teak is het daarentegen niet nodig en ook niet verstandig om het te schilderen met een houtbeschermingsglazuur, omdat dit hout een hoog aandeel olie heeft en daarom het beste is geïmpregneerd tegen weersinvloeden. Het is alleen zinvol om af en toe een beetje teakolie op het hout aan te brengen om de glans en het mooie uiterlijk van het hout te behouden. Anders kan het gebeuren dat het hout op een gegeven moment een beetje grijs wordt. Je kunt zo'n product ook vinden op amazon.de.

➤ Tip 3 - stoffen impregneren:

De katoenen stoffen die in een strandstoel worden gebruikt, zijn meestal geïmpregneerde, lichtgewicht zonneschermstoffen. Het impregneren kan echter na verloop van tijd verslijten. Als u dit opmerkt, hoeft u alleen maar een impregnatiespray te gebruiken en de bekleding ermee te besproeien.

➤ Tip 4 - Schone stoffen:

Als de bekleding of stoffen licht vuil zijn, kunt u deze het beste reinigen met een milde zeepoplossing. In het geval van zware vervuiling kunnen echter zuurstof bevattende reinigingsmiddelen zoals Vanish Oxi Action wordt gebruikt. U kunt ontdekken hoe u deze remedie correct kunt gebruiken op vanish.de. De kussenslopen kunnen worden verwijderd dankzij de rits, maar je kunt ze ook wassen in de wasmachine.

➤ Tip 5 - overwinter de strandstoel op de juiste manier:

Net zoals je alle andere tuinmeubelen winterbestendig maakt, moet je je strandstoel ook voorbereiden op het koude seizoen. In principe kan uw strandstoel in de winter buiten blijven. Dan is het het beste om het op bakstenen of een europallet te plaatsen. Zo zorgt u ervoor dat de lucht onder de beschermkap kan circuleren.

Op droge dagen moet u ook de beschermkap van tijd tot tijd verwijderen, zodat eventueel condenswater kan opdrogen en er geen schimmelvlekken kunnen ontstaan. Zelfs als de beschermhoes ademend is, moet u deze van tijd tot tijd verwijderen, zodat de materialen echt goed worden geventileerd.


Video: DIY: coole wigwam voor kinderen - Eigen Huis & Tuin (Augustus 2022).