Tips & trucs

Perfect licht voor het tuinfeest - 5 verlichtingstips

Perfect licht voor het tuinfeest - 5 verlichtingstipsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Alleen kaarsen zijn te saai voor u en u bent nog steeds op zoek naar de juiste verlichting voor uw tuinfeest? Met deze 5 tips laat u niet alleen de tuin stralen, maar ook de ogen van uw gasten.

In een enquête gaf 71 procent aan dat ze graag naar een tuinfeest gingen en er ook zelf een inrichten. Als mij was gevraagd, had ik ook mijn vinger opgestoken. Barbecuen, maybows drinken, met vrienden zitten en allemaal in de open lucht, ik kan me nauwelijks iets beters voorstellen.

Zelfs als spontane feesten niet altijd de ergste zijn, moet een perfect tuinfeest goed georganiseerd zijn. Wie zorgt voor het eten, welke drankjes moeten worden meegenomen, zijn er voldoende zitplaatsen en vooral welke lampen of lichten geschikt zijn voor de tuin zodat het feest op een gegeven moment niet in het donker zit?

Basisgedachten over lichtontwerp

In principe kan men ervan uitgaan dat de verlichting voor een tuinfeest nogal indirect moet zijn. Dat betekent dat fel licht niet nodig is. In plaats daarvan is het huiselijke, vakantieachtige lichtkarakter gewenst. Een warme lichtstraal die het mogelijk maakt om alle aanwezigen te herkennen zonder de mediterrane aanraking te vernietigen. Hier kan echter geen algemeen antwoord op worden gegeven, omdat het juiste licht natuurlijk afhankelijk is van uw lokale omstandigheden. Dit geldt ook voor uw paden en eventuele vijververlichting.

Veiligheid voorop!
Natuurlijk staat veiligheid op deze punten voorop. Op deze pagina vindt u meer over buitenverlichting. Bijvoorbeeld tips over hoe u uw gevel in het juiste licht plaatst of de ingang van het huis te activerendat het sleutelgat gemakkelijk te vinden is, zelfs midden in de nacht.
Als het gaat om verlichting voor het tuinfeest, zijn er zeker andere prioriteiten, maar het veiligheidsaspect mag niet worden verwaarloosd.

1. Fakkels voor het tuinfeest - niet geheel onschadelijk

Fakkels zijn de beste verlichting voor mensen die van open haarden houden en van Indiase romantiek houden. Afhankelijk van het materiaal gloeien ze ongeveer een tot twee uur. Zelfs als u buiten bent, moet u overwegen of fakkels het juiste zijn voor uw tuinfeest voordat u ze koopt.

  • Hoe kan de fakkel in de grond worden bevestigd?
  • Is de afstand tot mensen groot genoeg (onschadelijk)?
  • Zijn er kinderen aanwezig op het feest?
  • Is er in een noodgeval blusmateriaal?

De vreugde van fakkels moet hier niet worden verminderd, maar veiligheid staat voorop. Fakkels voor de tuin zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals hout, was of de variant gevuld met olie.

2. Lantaarns voor de tuin - warm licht achter glas

Lantaarns maken voor mij deel uit van elk tuinfeest en daar is een reden voor. Enerzijds ben ik dol op het rustieke karakter van de individuele modellen, anderzijds zijn ze niet zo gevoelig voor het weer. Als het begint te regenen, hoeft de lantaarn niet onmiddellijk in veiligheid te worden gebracht. Dankzij de all-round bescherming, die wordt verzekerd door glazen wanden, blijft de kaars binnen branden, zelfs met een paar regendruppels. Hetzelfde geldt als het een beetje winderiger wordt. Je hoeft niet bang te zijn dat voorwerpen in de buurt onmiddellijk vlam vatten. De lantaarn is niet bestand tegen constante regen of sterke wind!

3. De klassiekers - kerstverlichting en lantaarns

Als het gaat om het creëren van een feestelijke sfeer, zijn kerstverlichting en lantaarns de perfecte tuinverlichting bij uitstek. In tegenstelling tot Kerstmis, wanneer de meeste huishoudens de voorkeur geven aan warm matglaslicht, kan het een beetje kleurrijker zijn in de tuin.

➤ LED-lichtbuis

➤ Extra tip
Voordelen van LED-lampen
Download PDF hier gratis

De meest ruimtebesparende variant is een LED-lichtbuis. Je kunt gemakkelijk 10 meter en meer met weinig moeite verlichten. Lichtbuizen kunnen los over bomen worden gelegd, aan tuinhekken worden gehangen of aan het apparaathuis worden bevestigd. Deze allrounders zijn nu ook beschikbaar met RGB-kleurwisselaars en inclusief afstandsbediening.

➤ Slinger van lichten met finca-charme

Een reeks lichten met de lampen in de vorm van een gloeilamp is mijn persoonlijke favoriet. In het zuidelijke gedeelte is dit soort verlichting op bijna elk terras van het restaurant te vinden. Om de kleurrijke zomerketen van licht de blikvanger in uw tuin te laten zijn, moet er een stroomaansluiting zijn. Bovendien mag de tuinverlichting de buren niet storen, u moet hier van tevoren over nadenken.

➤ Chinese lantaarns - de zomerse lichtheid

Het is een lust voor het oog wanneer elk jaar honderden kleine peuters met hun lantaarns door de straten lopen voor St. Martin's Day. Om op uw tuinfeest lichtaccenten te plaatsen, hoeven uw gasten niet met een lantaarn in de hand te reizen, hoewel dat ook een leuk idee zou zijn. Lampionketens met interne kandelaars zijn niet zo geschikt voor een tuinfeest. Het risico dat het papieren lichaam ontbrandt is veel te groot. LED-lantaarns of de variant met zonne-energie zijn beter. Dit laatste is natuurlijk perfect voor iedereen die geen of onvoldoende elektriciteit in de tuin heeft.

Lichtbuis met kleurverandering
"op het aanbodKleurrijke slinger van licht

"op het aanbodLampion ketting LED

»Naar het aanbod

4. Zelfgemaakte kaarsen - tuinfeest met een persoonlijk tintje

Ben jij meer het type dat waarde hecht aan een persoonlijk tintje tijdens het tuinfeest? Wees dan creatief en creëer uw eigen verlichting. Het enige dat u hoeft te doen, is enkele kaarsen of wasresten smelten en vervolgens de lont in een geschikte container, zoals kleine glazen, gieten (zorg ervoor dat deze brandwerend is). Vorm een ​​handvat met ambachtelijke draad en bevestig deze aan het glas - klaar! Als je je doe-het-zelfkaarsen in bomen in de buurt hangt, zorg er dan voor dat bladeren en takken niet kunnen ontbranden.

5. Lichte tassen - Trendy en ruimtebesparende theelichthouders

We hebben nu verduidelijkt hoe u uw tuinfeest van bovenaf, van opzij of van onderaf kunt verlichten. Maar hoe zit het met sfeerlichten op de tafel? De nieuwste trend is lichte tassen. Deze worden op de tafel geplaatst als een lantaarn en dan komt het theelichtje binnen. Het ietwat transparante materiaal geeft een prachtig lichteffect. Let er bij het kopen echter op dat het vlamvertragend papier is. Het voordeel van lichte tassen is dat ze zeer ruimtebesparend zijn en ook meerdere keren kunnen worden gebruikt.

Onder de hier gepresenteerde verlichtingsopties voor het tuinfeest moet er voor elk wat wils zijn. Als je een veel beter idee hebt, ontvangen we graag een reactie.