Huis en tuin

Verfijnende rozen - gedetailleerde stapsgewijze instructies

Verfijnende rozen - gedetailleerde stapsgewijze instructiesWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De afwerking van rozen is niet alleen voorbehouden aan professionals. Wat zo ingewikkeld klinkt, kan met een beetje moeite en voor iedereen het juiste hulpmiddel worden gedaan.

Prachtig bloeiende rozen in de voortuin zijn niet alleen een blikvanger voor de hobbytuinier zelf, de buren staan ​​ook graag stil en vragen zich af welke specifieke variëteit voor u bloeit. Nu kun je met opgeheven borst zeggen dat je deze roos zelf hebt veredeld. Ben je daar niet trots op?

Helaas is er nog een lange weg te gaan. Het kweken van je eigen creatie duurt een tijdje en vereist veel tact.

Meestal verfijnen alleen echte professionals. Maar als je een redelijk groene duim hebt, kun je het zelf proberen en genieten van het resultaat. Het is alleen verboden om de verwerkte fabriek zonder licentie te verkopen.

Het juiste gereedschap voor afwerking

Een kok kan geen fatsoenlijke maaltijd op het bord toveren zonder het juiste keukengerei. Het is precies hetzelfde met de afwerking. Alleen met het juiste gereedschap weet u zeker dat de vermenigvuldiging van de rozen perfect werkt.

Het ontluikende mes is een onmisbaar hulpmiddel voor het afwerken. Dit mes heeft een recht mes met een afgeronde punt, dat vooral wordt gebruikt voor de Okulation (afwerking). Je kunt het Victorinox-oculair bijvoorbeeld van Amazon krijgen.

Dit mes met de twee messen heeft het voordeel dat je het ook kunt gebruiken voor het afwerken van fruitbomen. Dus als je succesvol bent in het afwerken van rozen, waarom probeer je dan niet de fruitbomen? U vindt hier gedetailleerde instructies.

Kies rozen voor verfijning

Om rozen te verfijnen, hebt u natuurlijk twee verschillende rozen nodig.

Wild Rose

Eerst is een wilde roos nodig. Dit vormt de basis voor nieuwe veredeling. In tegenstelling tot hybride rozen hebben wilde rozen het grote voordeel dat ze krachtig groeiende wortels hebben en daarom niet zo vatbaar zijn voor ziekten en plagen.

Hybrid Tea

Aan de andere kant heb je natuurlijk een roos nodig met een uitbarsting van bloemen die je leuk vindt. Je kunt een prachtige selectie prachtig bloeiende rozen vinden op bijvoorbeeld garten-schlueter.de. Dit bedrijf is vele jaren geleden gespecialiseerd in de rozencultuur en kan zelfs dienen met zeldzame rozenmonsters.

De beste tijd om te eindigen is augustus. Hier staat de hybride roos in volle bloei en is de wilde roos ook klaar om te worden geënt als deze in de lente of de herfst is geplant. (Leestip: plant rozen goed)

Verfijnende rozen - in 6 stappen naar het resultaat

In slechts een paar stappen naar een verfijnde roos

Stap 1: maak de verse tak los

Neem een ​​verse tak met dode bloemen van de hybride roos. Maar zorg ervoor dat er ten minste vijf bloemblaadjes onder de bloem zijn.

»Tip:
De shoot is perfect geschikt voor afwerking als de stekels gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

Stap 2: verwijder stekels en bladeren

Verwijder alle bladeren en stekels van de rozentak. De bladsteel moet echter stoppen omdat de ogen eronder zijn.

Stap 3: ogen verwijderen

Waarschuwing !!!

Zorg ervoor dat het gereedschap steriel is. Alleen een vleugje ziekteverwekkers kan het hele werk verpesten.

De ogen zijn uiterst belangrijk bij het afwerken. Zonder deze ogen zou er geen verfijning zijn. Je moet deze stap dus zorgvuldig en voorzichtig doen.

Verwijder de dunne groene bladsteel over de ogen. Je kunt het eenvoudig handmatig annuleren. Nu wordt het ontluikende mes gebruikt. Begin met het mes een paar millimeter boven het oog en snijd verticaal dun naar beneden. Vouw vervolgens het bovenste deel van het oog om en verwijder het stuk hout dat op een vork lijkt. Het resterende groene stuk is het oog, dat nu in de wilde roos is geplaatst.

Stap 4: maak wilde roos schoon

De wortelhals van de wilde roos moet voldoende worden schoongemaakt zodat er geen vuil in de wond komt tijdens het verfijnen. Dus onthul eerst deze wortelhals en maak vervolgens de bijbehorende nek schoon met een doek.

Stap 5: Plaats oog

Nadat u de wortelhals voldoende hebt schoongemaakt, neemt u het oculair mes opnieuw. Maak nu een T-vormige snede in de wortelhals. Vouw de uiteinden iets uit elkaar en duw het oog voorzichtig in de zak. U kunt de overtollige huid gemakkelijk afsnijden. Sluit nu de uiteinden opnieuw zodat het oog wordt beschermd.

Stap 6: sluit het eindpunt aan

Om te voorkomen dat zich in deze openingen vuil verzamelt, vooral in het begin, is het raadzaam om het eindpunt te fixeren met een schone rubberen band of speciale rozenrubberband.

Wanneer de afwerking is voltooid, duurt het tot de volgende lente voordat de eerste scheuten worden gevormd. Wildrose-scheuten moeten dan worden afgesneden, zodat de roos alleen vanuit het verwerkingspunt ontspruit. Als er steeds opnieuw wilde scheuten verschijnen, scheur ze dan eenvoudig af net onder het oppervlak. Knip niet, je bevordert alleen de groei. (Leestip: rozen in de tuin - 9 tips voor verzorging)

De volgende video laat je precies zien waar je iets moet knippen of scheiden: