Zorg

Trek vogels aan - zo krijg je sfeervol getjilp in de tuin

Trek vogels aan - zo krijg je sfeervol getjilp in de tuinWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat zou een tuin zijn zonder vogels? Dieren behoren ook tot de natuur, en vooral vogels geven ons vaak veel plezier met hun getjilp. Maar hoe trek je ze aan?

Zorg voor nestplaatsen

Allereerst: als er dingen in de tuin gebeuren, zijn er kinderen, wordt er luide muziek gespeeld of worden er barbecues gehouden, de kans dat vogels hier nestelen is extreem klein. Vogels vinden het tenslotte erg stil, zelfs als ze zelf erg luid kunnen worden. Als uw tuin een beetje stil is, zijn hier enkele nuttige tips over hoe u het harmonieuze getjilp van vogels in de tuin kunt krijgen.

Vogels verrijken immers niet alleen akoestisch de tuin, ze vernietigen ook plantenplagen. Vooral tijdens het broedseizoen, omdat hun jongen eiwitrijk voedsel nodig hebben. Lok vogels naar je tuin om van hun tjilpen te genieten, dood twee vliegen in één klap.

Hoe vogels in je tuin te lokken

Tip 1 - Zorg voor nestplaatsen:

Zorg voor nestplaatsen. Vogels bouwen hun nesten graag in de dikke takken van bomen, struiken en hagen. Als je alleen bloemen en struiken in de tuin hebt, moet je tevergeefs wachten op vogels.

Je kunt ook nestkasten ophangen. Houd er rekening mee dat de toegangsopeningen aan de weerszijde naar het oosten moeten zijn gericht en de zon niet te veel kan schijnen. Hang ook de nestkasten op zodat katten en marters ze niet kunnen bereiken. Hetzelfde geldt ook voor vogelvoeders. Leestip: stel de vogelvoeder correct in - u moet op alles letten.

Tip 2 - Plant bessenstruiken:

Plantenstruiken die bessen dragen omdat ze een natuurlijke voedselbron voor vogels zijn. Wij bevelen b.v. Vlierbes, sleedoorn, viburnum, berberis, liguster en meidoorn.

Tip 3 - plant wilde bloemen:

Maar vogels houden niet alleen van bessen. Ze houden ook van de zaden van inheemse wilde kruiden en bloemen. Vogels voelen zich bijvoorbeeld vooral aangetrokken tot teunisbloem, sint-janskruid, brandnetels en plantains. Dus het is niet slecht als je niet wiet.

Tip 4 - Trek insecten aan:

Het is ook nuttig om planten te planten die insecten aantrekken. Deze omvatten b.v. Buddleja, muurpeper en phlox. Op zijn beurt trekt het aantrekken van insecten ook vogels aan.

Tip 5 - Geef vogelvoer:

Zorg voor droogvoer in vogelhuisjes of titballs (instructies hier) aan bomen. Dit echter alleen in de wintermaanden, want dan vinden de vogels het bijzonder moeilijk om voedsel te vinden.

Gebruik voor het voeren eigenlijk alleen titballs, wintervoedselmixen voor buitenshuis, zonnebloempitten, rozijnen of havermout. Aan de andere kant moet je de dieren geen kleine hoeveelheden water en aardappelen en brood aanbieden. Dit kan hen schaden en in het ergste geval zelfs doden.

Tip 6 - De gevel groener maken:

Als u van plan bent om de gevel van uw huis groen te maken, zult u automatisch iets doen om vogels aan te trekken. Merels b.v. hou van muren bedekt met klimop, wilde wijn of duizendknoop.

Probeer deze tips eens. U zult versteld staan ​​van hoeveel onderhuurders u plotseling hebt.


Video: Waarom vliegen trekvogels in V-vorm? (Augustus 2022).