Tuin Tips

Maak je eigen sap - 3 opties gepresenteerd

Maak je eigen sap - 3 opties gepresenteerdWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verse groenten en fruit uit je eigen tuin smaken gewoon het beste. Dus waarom zou je zelf geen sap maken? Hier worden 3 mogelijkheden gepresenteerd.

Maak je eigen sap

Soms is de oogst zo productief dat het loont om je eigen sap te maken. En dat heeft een zeer groot voordeel ten opzichte van gekochte producten: omdat het sap natuurlijk blijft in zijn eigen productie, is het ook veel rijker aan vitamines. Je hoeft niet eens vruchtensappen te maken. Ook van veel soorten groenten zoals Tomaten kunnen tot heerlijke sappen worden gemaakt.

Geschikte fruitselectie / groenteselectie

In principe kunt u alles wat uw tuin heeft gebruiken om sappen te produceren. Bijna alle bessen (bessen, aardbeien, bramen, enz.), Druiven, peren, appels, kersen en pruimen zijn bijzonder geschikt. En zoals eerder vermeld, fruitige tomaten, evenals rode biet en wortelen. Vruchtensapcombinaties van b.v. Appel-kers, appel-peer, een bosvruchtenmix, etc. garanderen zelfs een heel speciale smaakervaring.

Om sap van het fruit of de groenten te kunnen maken, moet je ze eerst oogsten en goed schoonmaken. U kunt dan beginnen met de daadwerkelijke sapproductie. De onderstaande opties laten zien hoe u dit kunt doen.

3 manieren om sap gepresenteerd te krijgen

Mogelijkheid 1 - huis moet:

In de vakhandel zijn nu comfortabele compacte apparaten beschikbaar, die ervoor zorgen dat u uw eigen huis met weinig ruimte kunt opzetten. Gestandaardiseerde huishoudelijke apparaten maken zelfs persen van vruchtensap tot 70 liter per uur mogelijk. De aanschafprijs van dergelijke apparaten ligt echter gemiddeld tussen de 1.000 en 2.000 euro. De ciderwinkel van het huis verwerkt het fruit vervolgens in slechts enkele stappen tot heerlijk sap.

Zo werkt het:

  1. Gewassen pitvruchten worden gehakt met een fruitsnijder, bessen kunnen direct worden verwerkt.
  2. De versnipperde stukjes fruit (de zogenaamde puree) worden optimaal uitgeperst met behulp van een geautomatiseerde hydro-pers met een filter aan de binnenkant.
  3. Het geperste sap wordt onmiddellijk in geschikte roestvrijstalen of plastic containers gedaan (er kunnen ook houten vaten, gesteriliseerde flessen of speciale kartonnen dozen worden gebruikt). In veel van deze speciale containers kunt u het sap enkele weken bewaren.

Tip:

Je kunt dan zelfs de verse vruchtensappen gebruiken om alcoholische fruitmost te maken (een gistingsproces is een vereiste) en verschillende fruitlikeuren. Dit zijn geweldige zelfgemaakte cadeaus uit de tuin, toch?

Optie 2 - Juicer:

Voor de productie van slechts een paar glazen sap, die geschikt moeten zijn voor onmiddellijke consumptie, is de aanschaf van een elektrische sapcentrifuge in de vorm van een krachtig huishoudapparaat volledig voldoende. Met zo'n sapcentrifuge kunt u slechts enkele vruchten persen en tot sap verwerken - gemiddeld slechts 1,5 liter per persproces. Deze aankoop is minder geschikt voor grotere gewassen.

➤ Tip:

Sommige van deze kleine fruitpersen worden aangeboden als accessoires voor een conventionele keukenmachine en tegelijkertijd kunnen heerlijke smoothies worden geproduceerd met deze apparaten.

Optie 3 - Grote fruitpersen:

Veel commerciële vruchtensapfabrieken en ook enkele tuinbouwverenigingen die een grote fruitpers bezitten, bieden tuinders ook de mogelijkheid om hun gewassen tegen een kleine vergoeding tot vruchtensap te laten verwerken. Bij het gebruik van grote sapcentrifuges is het echter niet altijd gegarandeerd dat u het sap uit uw eigen tuinfruit krijgt. Hoewel de kwaliteit meestal net zo goed is als wanneer je je eigen fruitsap maakt.


Video: 133rd Knowledge Seekers Workshop Aug 18 2016 (Augustus 2022).