Tuin Tips

Gebruik herfstbladeren verstandig

Gebruik herfstbladeren verstandigWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voor veel tuiniers zijn herfstbladeren gewoon vervelend afval. De gekleurde bladeren zijn ook nuttig. Hier zijn een paar tips over hoe je de herfstbladeren kunt blijven gebruiken.

Herfstbladeren kunnen worden gebruikt als bescherming tegen de kou

De temperatuur daalt langzaam en de zon wordt zwakker en zwakker. Toch is de herfst een van de mooiste seizoenen, hoewel het voor veel tuinbezitters erg vermoeiend kan zijn. Omdat in deze tijd de bomen hun kleurrijke bladeren in grote aantallen op de grond laten vallen. Dag na dag zijn we bezig het samen te vegen en uiteindelijk in de prullenbak te gooien. Stop !!!

De herfstbladeren zijn veel te goed voor de compost of de vuilnisbak. Er zijn enkele nuttige toepassingen die ik u hier graag wil voorstellen.

Herfstbladeren: 4 verstandig gebruik

1 Gebruik herfstbladeren als bescherming tegen de kou

Veel planten hebben bescherming nodig tegen de kou in de winter, en de kleurrijke bladeren zijn hier ideaal voor. Daarnaast worden de planten ook voorzien van voedingsstoffen door de bladeren te versnipperen. Je kunt de gevallen bladeren goed gebruiken waar planten bedekt moeten worden.

De laag kan nog steeds tot 10 centimeter dik zijn en in de grond worden verwerkt zodat de planten niet bevriezen. Om echter de bladeren niet weg te blazen en goed te rotten, kunt u wat compost over het deksel strooien. De bladbedekking is niet alleen bescherming tegen de kou, maar ook kunstmest en beschermt ook de grond tegen uitdrogen.

2 Composteer de bladeren en gebruik ze als meststof

Herfstbladeren mogen niet zinloos in je tuin rondslingeren. U moet het vooral van het gazon verwijderen, omdat de natte bladeren het onderliggende gras verstikken. De eenvoudigste manier om dit te doen is om de bladeren op te pakken met een grasmaaier, en deze zal meteen worden versnipperd. Je kunt het dan toevoegen aan de composter met een beetje tuinkalk of steenmeel. Als je nu een laag ongekneusde bladeren bovenop legt, creëer je de beste voorwaarden voor een goed composteringsproces. Met de extra "deken" bescherm je je compost tegen vocht en kou en kunnen micro-organismen zich ijverig vermenigvuldigen. De afgewerkte compost is uiteindelijk een goede meststof voor uw planten.

3 bladeren als winterverblijf voor dieren

Er is veel betekenis en doel in de natuur - inclusief gebladerte. Zelfs als het soms zo vervelend is. De bladeren kunnen rustig rusten onder struiken, hagen en bomen. Doe geen moeite met de "look". Voor veel dieren in ons huis bieden stapels bladeren een geschikt winterverblijf. Niet alleen egels, kikkers, hagedissen en spinnen vinden hier onderdak, maar ook veel kevers, wormen en andere insecten. En deze zijn op hun beurt op het dieet van vogels die hier overwinteren.

4 ambachten met herfstbladeren

De kleurrijke bladeren zijn ook geweldig als herfstdecoraties. Of het nu gaat om een ​​kleurrijke herfstkrans voor de voordeur, als decoratie van windglas of in combinatie met eikels, kastanjes en andere natuurlijke materialen - er zijn geen grenzen aan de ideeën. Vooral kinderen hebben veel plezier met het sleutelen aan dingen uit de natuur. Bovendien kun je ze ook leren wat individuele bladeren zijn en hoe ze te herkennen. Hier is er vaak de taak om een ​​bladportfolio op school te creëren. Dit omvat het verzamelen, drogen, lijmen en labelen van de bladeren. Dus je vervelende herfstbladeren hebben zelfs een educatief voordeel.

Video-instructies voor de herfstbladeren krans:


Video: Vallende Bladeren (Augustus 2022).